Niels Kooiman en Jan Latten

Cijfers spreken online dating

Dus voor ons Belgen beperkt

Deze apps stonden in het begin bekend om hun kortstondige contacten. Het is makkelijk, het is snel en het is perfect op maat van de jachtige levensstijl van vandaag. Zo weet je zeker dat je alleen te maken hebt met serieuze en oprechte kandidaten.

Om iemand op de kaart te zetten, moet je haar of hem een naam geven. Een open relatie omdat we allebei veel reisden. Een diepe gevoelsklik lijkt me lastig te voorspellen, maar ik denk dat je uiteindelijk wel kunt voorspellen welke mensen goede matchende eigenschappen hebben. Dan kan je iemand heel leuk vinden, maar toch dumpen omdat je zijn sokken lelijk vindt.

Want Valentijnsdag staat alweer bijna voor de deur. Vooral voor ouderen en gescheiden mensen loopt de zoektocht frequent via internet. Laurie Op deze manier daten was echt een uitkomst, vertelt de jarige Jules. De cijfers spreken echter boekdelen.

Ja, je gaat sneller met iemand naar bed, maar als je daarna geen contact meer houdt terwijl die verwachting er wel is, ben je een lul. Dat geldt ook voor ontmoetingen via een vereniging sport of hobby of via de kerk.

Dat is minder

Volgens datingapp Happn is een frisse start de reden voor de drukke tijd. En dan zit je een keer op de wc en ga je toch eens kijken en merk je dat anderen ook leuk zijn. Het navigatiemenu is ook een fluitje van een cent.

Dus voor ons Belgen beperkt bruikbaar. Dat is minder dan van de stellen die elkaar via andere wegen dan internet hebben leren kennen.

Dankzij eMatch heb ik een diepgaande relatie. Net als in het echte leven.